Buitenschoolse opvang

Avonturen beleven na schooltijd

SkippyPepijn biedt buitenschoolse opvang (BSO) in Pijnacker en Nootdorp voor kinderen van 4 tot 13 jaar. Eigenlijk vinden we ‘opvang’ geen goed woord. Onze BSO is een ontmoetingsplek na school waar uw kind kan doen waar het zin in heeft. Veel mag en niets moet! En in vakanties kan uw kind de hele dag komen en gaan we veel op pad.

Avonturen
We bieden genoeg avonturen aan! Lekker vies worden in de natuur, uitdagende sportclinics, creatieve avonturen zoals levensgrote portretten maken of heeft uw kind zin om een lekkere appeltaart te bakken? Het kan allemaal op onze buitenschoolse opvang! En even niets doen? Gewoon lekker ‘chillen’ met vrienden? Ja, dat kan natuurlijk ook! 

Afgestemd op leeftijd
Een kind van 4 jaar heeft hele andere behoeftes dan een kind van 8 of bijvoorbeeld 10 jaar. Jongere kinderen vinden het vaak leuk om iets te knutselen, te bakken of iets te doen in de groep onder begeleiding van een pedagogisch medewerker. Deze BSO locaties zijn dan ook dichtbij school. 

Oudere kinderen willen juist uitdaging en daar hoeft die medewerker niet altijd bij te zijn. Nou ja, we zijn natuurlijk wel in de buurt, maar uw kind mag en kan zelfstandig iets doen. Daarom zijn deze BSO locaties in een uitdagende omgeving zoals  een natuur- of sportlocatie. Daar kiezen we bewust voor. 

Lekker sporten!
Is uw kind gek op sporten? Dan is de sport BSO heel geschikt! Diverse sporten en spelen worden dagelijks aangeboden. Ook bieden wij zwemles aan tijdens de BSO-tijd. Uw kind kan zo samen met vriendjes en vriendinnetjes les volgen. Op naar het afzwemmen! Leuk voor uw kind en handig voor u!

Buitenspelen
Ook op de BSO zijn we veel buiten. Juist na een dag school is niets zo lekker als je buiten uitleven met een voetbal of een ander leuk spel. Even lekker de energie eruit!

Voor het eerst naar de buitenschoolse opvang

‘Eindelijk’ is uw kind vier jaar en mag het naar school én de BSO. Leuk en ook best spannend natuurlijk. Uw kind zal niet alleen aan school moeten wennen, maar ook aan de buitenschoolse opvang. We nemen daar uitgebreid de tijd voor.

Meer lezen

Voeding op de buitenschoolse opvang

tussenschoolse opvang skippy pepijn

Na een schooldag heeft uw kind vast trek! Wat eet uw kind  op de buitenschoolse opvang? Als uw kind uit school komt gaan we eerst met elkaar aan tafel zitten. Even gezellig kletsen, eten we wat fruit en drinken we iets. Een gezellig tafelmoment.

Meer lezen

Zwemles tijdens de buitenschoolse opvang 

Wat is er nou leuker dan je zwemdiploma halen met je vriendjes van de buitenschoolse opvang? En hoe fijn is het dat u niet doordeweeks of in het weekend mee hoeft naar alle zwemlessen maar deze tijd anders in kunt vullen

Meer lezen