Een dag op de buitenschoolse opvang

Een dag bij SkippyPepijn

Moeder Sylvia en Zoë (7 jaar)

14:00 uur
Tring, daar gaat de schoolbel van De Vlinderboom. Zoë pakt haar jas en tas en weet precies waar ze naartoe moet lopen in de school want daar verzamelen de kinderen van de BSO zich. Nadat de groep compleet is gaan we naar de BSO ruimte. Eerst even lekker wat eten en drinken en bijkomen van een dag school. Wat heb jij allemaal meegemaakt? Wat zullen we straks doen?

Een van de pedagogisch medewerkers zegt dat ze een leuk recept heeft gevonden op internet: havermoutbananenbrood. Wie heeft er zin om dit te bakken? Een andere medewerker stelt voor met schepjes de natuur in te gaan en te onderzoeken wat we allemaal in de sloot kunnen vinden. Een ander groepje gaat binnen in de sporthal een leuk klimspel doen. Mmm…Zoë twijfelt nog. Zal ik dat brood gaan bakken of heb ik juist zin om met mijn vriendinnen gezellig op de bank te zitten en gewoon te kletsen? Na overleg is ze eruit: ze gaat met een goede vriendin het havermoutbananenbrood bakken.

14:30 uur
Eerst zet Zoë alle bakspullen en benodigdheden klaar. Staat de oven al aan? Mooi zo! Samen met haar vriendin gaan ze aan de slag en na een half uur kan het brood in de oven. De heerlijkste geur verspreid zich al in de BSO!

15:45 uur
Het brood kan uit de oven én…het ruikt niet alleen lekker, het ís ook heel lekker. Natuurlijk hebben Zoë en haar vriendin een plakje geproefd! Ze delen uit aan de groepsgenootjes en nemen natuurlijk een stukje mee naar huis.

15:45 uur
Dat was leuk om te doen! Maar het is mooi weer dus Zoë speelt ook graag nog even buiten. Op de picknicktafel staat een kan met drinken en een schaal met crackers. Samen met haar vriendinnen zijn ze niet weg te slaan bij het klimrek. Poeh, daar word je best moe van. Even wat rusten nu.

17:00 uur
Zoë gaat op de bank zitten en pakt een paar Donald Ducks uit de leesmap. Dat is fijn, even rustig wat lezen totdat mama haar ophaalt.

17:30 uur
Hey, daar is mama! ‘Hoi Zoë, heb je het leuk gehad? Ik ga nog even met de medewerker praten en dan gaan we naar huis. We eten stamppot!’