Uw kind voor het eerst naar de buitenschoolse opvang

Starten bij de BSO van SkippyPepijn

Eerst een gesprek…
‘Eindelijk’ is uw kind vier jaar en mag het naar school én de BSO. Leuk en ook best spannend natuurlijk. Uw kind zal niet alleen aan school moeten wennen, maar ook aan de buitenschoolse opvang. Een of twee weken voordat het kind start bij de BSO, nodigen we u en uw kind uit voor het kennismakingsgesprek op de BSO-locatie. In dit gesprek wordt onder andere verteld hoe een middag bij de BSO eruit ziet, zodat uw kind weet wat het kan verwachten. En natuurlijk ontvangen wij graag informatie over uw kind wanneer het nog niet eerder bij SkippyPepijn is geweest.

Vaak stromen kinderen door vanuit ons kinderdagverblijf naar de BSO. Zitten het kinderdagverblijf en de toekomstige BSO in hetzelfde gebouw? Dan nemen we in het laatste half jaar van het kinderdagverblijf af en toe een kijkje bij de BSO en soms kan uw kind zelfs even meedoen! Spelenderwijs en op ontspannen wijze kan uw kind zo al kennismaken met buitenschoolse opvang.

… en dan voor het eerst naar de BSO
Op de eerste dag bij de BSO mag u als ouder meelopen van school naar de BSO. Daar neemt u afscheid van uw kind. En spreken we af hoe laat u uw kind weer komt ophalen. Het is fijn als uw kind de eerste dag bij de BSO bijtijds opgehaald wordt.

Voorschoolse opvang 
Gaat uw kind ‘s morgens voor school naar de voorschoolse opvang (VSO), dan is het fijn als u de eerste paar keer de tijd heeft om uw kind te helpen opstarten. Als uw kind begint te spelen, dan kunt u kort en duidelijk afscheid nemen. De pedagogisch medewerkers brengen uw kind naar school. De jongere kinderen worden naar de klas gebracht, de ouderen mogen vanaf de schooldeur zelfstandig verder wanneer u daar toestemming voor heeft gegeven. Voordat de pedagogisch medewerkers vertrekken, controleren ze of iedereen op zijn plek zit.

Heel veel nieuwe indrukken
Uw kind doet op school en bij de BSO heel veel nieuwe indrukken op. Uw kind kan in het begin dan ook best moe zijn. En misschien is het zelfs niet te genieten! Dat is heel normaal. U zult zien dat het over een paar weken weer over is.