Buitenschoolse opvang

Avonturen beleven na schooltijd

SkippyPePijN biedt buitenschoolse opvang (BSO) in Pijnacker en Nootdorp voor kinderen van 4 tot 13 jaar. Eigenlijk vinden we ‘opvang’ geen goed woord. Onze BSO is een ontmoetingsplek na school waar uw kind kan doen waar het zin in heeft. Veel mag en niets moet! En in vakanties kan uw kind de hele dag komen en gaan we veel op pad.

Avonturen
We bieden genoeg avonturen aan! Lekker vies worden in de natuur, uitdagende sportclinics, creatieve avonturen zoals levensgrote portretten maken of heeft uw kind zin om een lekkere appeltaart te bakken? Het kan allemaal op onze buitenschoolse opvang! En even niets doen? Gewoon lekker ‘chillen’ met vrienden? Ja, dat kan natuurlijk ook! 

Afgestemd op leeftijd
Een kind van 4 jaar heeft hele andere behoeftes dan een kind van 8 of bijvoorbeeld 10 jaar. Jongere kinderen vinden het vaak leuk om iets te knutselen, te bakken of iets te doen in de groep onder begeleiding van een pedagogisch medewerker. Deze BSO locaties zijn dan ook dichtbij school. 

Oudere kinderen willen juist uitdaging en daar hoeft die medewerker niet altijd bij te zijn. Nou ja, we zijn natuurlijk wel in de buurt, maar uw kind mag en kan zelfstandig iets doen. Daarom zijn deze BSO locaties in een uitdagende omgeving zoals  een natuur- of sportlocatie. Daar kiezen we bewust voor. 

Lekker sporten!
Is uw kind gek op sporten? Dan is de sport BSO heel geschikt! Diverse sporten en spelen worden dagelijks aangeboden. Ook bieden wij zwemles aan tijdens de BSO-tijd. Uw kind kan zo samen met vriendjes en vriendinnetjes les volgen. Op naar het afzwemmen! Leuk voor uw kind en handig voor u!

Buitenspelen
Ook op de BSO zijn we veel buiten. Juist na een dag school is niets zo lekker als je buiten uitleven met een voetbal of een ander leuk spel. Even lekker de energie eruit!

De eerste keer naar de buitenschoolse opvang

‘Eindelijk’ is uw kind vier jaar en mag het naar school én de BSO. Leuk en ook best spannend natuurlijk. Uw kind zal niet alleen aan school moeten wennen, maar ook aan de buitenschoolse opvang. We nemen daar uitgebreid de tijd voor.

Meer lezen

Voeding op de buitenschoolse opvang

tussenschoolse opvang skippy pepijn

Na een schooldag heeft uw kind vast trek! Wat eet uw kind  op de buitenschoolse opvang? Als uw kind uit school komt gaan we eerst met elkaar aan tafel zitten. Even gezellig kletsen, eten we wat fruit en drinken we iets. Een gezellig tafelmoment.

Meer lezen

Zwemles tijdens de buitenschoolse opvang 

Wat is er nou leuker dan je zwemdiploma halen met je vriendjes van de buitenschoolse opvang? En hoe fijn is het dat u niet doordeweeks of in het weekend mee hoeft naar alle zwemlessen maar deze tijd anders in kunt vullen

Meer lezen

Workshops buitenschoolse opvang

We vinden het belangrijk dat de kinderen met elkaar plezier hebben,  maar ook dat ze van en met elkaar leren. Het proberen en het meedoen is belangrijker dan het resultaat. De vakdocent begeleidt (vaak samen met een pedagogisch medewerker) de kinderen als groep én heeft aandacht voor de ontwikkeling en inspanningen van de individuele kinderen. Samen dragen ze zorg voor een veilige, sociale groep waarin de kinderen met plezier nieuwe ervaringen kunnen opdoen en nieuwe dingen kunnen leren.

We werken samen met Team4Talent, maar ook met diverse andere (lokale) verenigingen en aanbieders van activiteiten voor kinderen. De activiteiten zijn afgestemd op de leeftijd van de kinderen.

Workshop Mode ontwerpen bij BSO Koeskoes

Wil jij weten wat er allemaal bij komt kijken als je modeontwerper wilt zijn? In deze cursus begin je met het verzamelen van inspiratie voor een moodboard, leer je ontwerptekenen en maak je een makkelijk kledingstuk voor jezelf, dat je leert naaien en versieren. Aan het einde van de cursus ben je model in jullie eigen modeshow.

Wanneer? Maandag 5, 12, 19, 26 maart, 9 en 16 april
Voor wie? 
Voor jongens en meisjes vanaf 8 jaar

Workshop Fotografie bij BSO Numbat

Heb jij een passie voor foto's maken of wil je leren welke mogelijkheden er allemaal zijn met een fototoestel? Dan is deze workshop iets voor jou!

We gaan binnen en buiten foto's maken van verschillende onderwerpen, waarbij we gebruik maken van verschillende standpunten, close-up (macro), trucfoto's, verschillende belichtingen en special effects. Ook gaan we portretten en groepsfoto's  maken. Verder worden compositie en perpectief behandeld. Natuurlijk gaan we de verschillende mogelijkheden onderzoeken die op je camera (compactcamera of smartphone) zitten. De docent neemt verschillende lensjes mee. 

Wanneer? Maandag 5, 12, 19 en 26 maart
Voor wie? Voor jongens en meisjes vanaf 8 jaar

Workshop Zelfverdediging bij BSO Klauterbeer/Brandberen

Zelfverdediging is een hulpmiddel om sterker in je schoenen te staan. Om voor jezelf of voor een ander op te durven komen. Daarbij leer je technieken om jezelf te bevrijden uit grepen of situaties waar je in het nauw komt te staan. Wil jij deze technieken leren en wil jij voor jezelf of een ander op durven komen? Dan is deze workshop iets voor jou!

Wanneer? Dinsdag 6, 13, 20 en 27 maart
Voor wie? Voor jongens en meisjes vanaf 7 jaar

Workshop Kunst bij BSO Quokka

We starten de workshop met een verhaal binnen het thema waarin we gaan werken. Voorlezen doen we met de kamishibai, oftewel het vertelkastje. Na het voorlezen gaan we aan de slag met een creatieve verwerkingsopdracht. Iedere week werken we met verschillende materialen en werkvormen die de kinderen uitdagen en stimuleren. Zo creëert ieder kind een uniek en eigen kunstwerk. De drie subthema's waarin gewerkt gaat worden zijn: Tangramkat, Niksies en Alledaagse kunst.

Wanneer? Maandag 12, 19, 26 maart
Voor wie? Voor jongens en meisjes van 4 tot 6 jaar 

Workshop Percussie bij BSO Possum en bij BSO Wallaroe

Het oudste instrument is misschien wel de trommel. Zie je het al voor je, allemaal holbewoners die slaan met hun knotsen op omgevallen bomen? En wist je dat de indianen trommels gebruikten als mobiele telefoon? Als jij ook niet kan ophouden met het slaan op de tafel of op je benen is dit echt iets voor jou!
Bij dit project leer je niet alleen op meerdere slagwerkinstrumenten samen ritmes spelen, maar ook goed naar elkaar luisteren. Want muziek doe je ook met je oren. Daarnaast leer je meteen een stukje basiskennis van het notenschrift. Wat is een noot? Wat betekent dat vlaggetje? Niet alleen leerzaam, maar vooral ook leuk.

Wanneer? Donderdag 8, 15, 22 en 29 maart
Voor wie? Voor kinderen vanaf 6 jaar

Workshop Kinderyoga bij BSO Kowari

Een kind heeft net als een volwassene af en toe rust en ontspanning nodig. Door kinderyoga leren kinderen spanningen los te laten. Ze leren tijdens de les dat ze goed zijn zoals ze zijn en dat ze hun grenzen mogen aangeven.Ook leren kinderen zich door yoga beter te concentreren en groeit hun zelfvertrouwen. 

We doen tijdens de les diverse oefeningen die aansluiten bij een bepaald thema. We sluiten de les af met het tekenen van een mandala of een andere creatieve activiteit. 

Wanneer? Dinsdag 6, 13, 20 en 27 maart
Voor wie? Voor jongens en meisjes van 4 tot 6 jaar

Workshop Circus bij BSO Colocolo

Bij de workshop Circus doen we allerlei spelletjes die je ook in het circus kunt zien, zoals jongleren, Chinees bordje draaien, diabolo, acrogym en slackline. Aan het eind van de derde les is er een kleine circusvoorstelling.

Wanneer? Donderdag 8, 15 en 22 maart
Voor wie? Voor jongens en meisjes van 6 tot 8 jaar

Workshop Bollywood bij BSO Koeskoes

Bollywoord is de naam van de Indiase filmindustrie (afgeleid van het Amerikaanse Hollywood). In de Bollywoodfilms wordt vaak uitbundig gedanst en gezongen. De Bollywood dansen zijn gebaseerd op de traditionele Indiase dansen, vermengd met Westerse popdansen (zoals streetdance). Als er animo voor is, werken we naar een voorstelling toe.  

Wanneer? Donderdag 8, 15 en 22 maart
Voor wie? Voor jongens en meisjes vanaf 8 jaar

Workshop Kleutergym bij BSO Wombat

Allerlei vormen van bewegen, spel en spelen komen bij kleutergym aan de orde. Het gaat hier vooral om de belevingswereld van de kinderen. We beginnen de les met een warming-up. Daarna volgen verschillende oefeningen en spellen waarin ieder kind op zijn of haar eigen ontwikkelingsniveau kan spelen. Een greep uit het activiteitenaanbod: fantasiespelletjes (zoals autorijden, commandospel, busje spelen),  hoepeldans, touwtjespringen, mikspellen, balspellen, .... en nog veel meer.
De sportleraar van Team4Talent zal er een feestje van maken!. 

Wanneer? Donderdag 8, 15 en 22 maart 
Voor wie? Voor jongens en meisjes van 4 tot 6 jaar

Workshop Voetbal bij BSO Kowari

Weet je nog dat ....Nederland vorig jaar het EK vrouwenvoetbal won? En dat Feyenoord afgelopen mei landskampioen werd?

Wil jij je voetbalvaardigheden verbeteren en werken aan je pass en traptechnieken? Schrijf je dan in voor deze workshop.

Wanneer? Maandag 12, 19 en 26 maart
Voor wie? Voor jongens en meisjes vanaf 8 jaar