Buitenschoolse opvang

Avonturen beleven na schooltijd

SkippyPePijN biedt buitenschoolse opvang (BSO) in Pijnacker en Nootdorp voor kinderen van 4 tot 13 jaar. Eigenlijk vinden we ‘opvang’ geen goed woord. Onze BSO is een ontmoetingsplek na school waar uw kind kan doen waar het zin in heeft. Veel mag en niets moet! En in vakanties kan uw kind de hele dag komen en gaan we veel op pad.

Avonturen
We bieden genoeg avonturen aan! Lekker vies worden in de natuur, uitdagende sportclinics, creatieve avonturen zoals levensgrote portretten maken of heeft uw kind zin om een lekkere appeltaart te bakken? Het kan allemaal op onze buitenschoolse opvang! En even niets doen? Gewoon lekker ‘chillen’ met vrienden? Ja, dat kan natuurlijk ook! 

Afgestemd op leeftijd
Een kind van 4 jaar heeft hele andere behoeftes dan een kind van 8 of bijvoorbeeld 10 jaar. Jongere kinderen vinden het vaak leuk om iets te knutselen, te bakken of iets te doen in de groep onder begeleiding van een pedagogisch medewerker. Deze BSO locaties zijn dan ook dichtbij school. 

Oudere kinderen willen juist uitdaging en daar hoeft die medewerker niet altijd bij te zijn. Nou ja, we zijn natuurlijk wel in de buurt, maar uw kind mag en kan zelfstandig iets doen. Daarom zijn deze BSO locaties in een uitdagende omgeving zoals  een natuur- of sportlocatie. Daar kiezen we bewust voor. 

Lekker sporten!
Is uw kind gek op sporten? Dan is de sport BSO heel geschikt! Diverse sporten en spelen worden dagelijks aangeboden. Ook bieden wij zwemles aan tijdens de BSO-tijd. Uw kind kan zo samen met vriendjes en vriendinnetjes les volgen. Op naar het afzwemmen! Leuk voor uw kind en handig voor u!

Buitenspelen
Ook op de BSO zijn we veel buiten. Juist na een dag school is niets zo lekker als je buiten uitleven met een voetbal of een ander leuk spel. Even lekker de energie eruit!

De eerste keer naar de buitenschoolse opvang

‘Eindelijk’ is uw kind vier jaar en mag het naar school én de BSO. Leuk en ook best spannend natuurlijk. Uw kind zal niet alleen aan school moeten wennen, maar ook aan de buitenschoolse opvang. We nemen daar uitgebreid de tijd voor.

Meer lezen

Voeding op de buitenschoolse opvang

tussenschoolse opvang skippy pepijn

Na een schooldag heeft uw kind vast trek! Wat eet uw kind  op de buitenschoolse opvang? Als uw kind uit school komt gaan we eerst met elkaar aan tafel zitten. Even gezellig kletsen, eten we wat fruit en drinken we iets. Een gezellig tafelmoment.

Meer lezen

Zwemles tijdens de buitenschoolse opvang 

Wat is er nou leuker dan je zwemdiploma halen met je vriendjes van de buitenschoolse opvang? En hoe fijn is het dat u niet doordeweeks of in het weekend mee hoeft naar alle zwemlessen maar deze tijd anders in kunt vullen

Meer lezen

Workshops buitenschoolse opvang

We vinden het belangrijk dat de kinderen met elkaar plezier hebben,  maar ook dat ze van en met elkaar leren. Het proberen en het meedoen is belangrijker dan het resultaat. De vakdocent begeleidt (vaak samen met een pedagogisch medewerker) de kinderen als groep én heeft aandacht voor de ontwikkeling en inspanningen van de individuele kinderen. Samen dragen ze zorg voor een veilige, sociale groep waarin de kinderen met plezier nieuwe ervaringen kunnen opdoen en nieuwe dingen kunnen leren.

We werken samen met Team4Talent, maar ook met diverse andere (lokale) verenigingen en aanbieders van activiteiten voor kinderen. De activiteiten zijn afgestemd op de leeftijd van de kinderen.

Workshop Ontwerpen en vlinderstrikjes maken bij BSO Kowari

Vind jij het leuk om iets te maken met allerlei stofjes en lapjes, band, lint, knopen, glitters of pailletten? 
In de workshop gaan we:
- Ontwerpen op papier
- Ontwerpen in 3D, met een limonadeflesje als model
- Vlinderstrikjes maken, voor om je nek of in je haar

Wanneer? Dinsdag 3, 10 en 17 april
Voor wie? 
Voor jongens en meisjes van 6 tot 8 jaar

Workshop Zelfverdediging bij BSO Numbat

Zelfverdediging is een hulpmiddel om sterker in je schoenen te staan. Om voor jezelf of voor een ander op te durven komen. Daarbij leer je technieken om jezelf te bevrijden uit grepen of situaties waar je in het nauw komt te staan. 
Wil jij deze rechnieken leren en wil jij voor jezelf of een ander op durven komen? Dan is deze workshop iets voor jou!

Wanneer? Maandag 9, 16 en 23 april 
Voor wie? Voor jongens en meisjes van 4 tot 6 jaar 

Workshop Rots & Water bij BSO Possum - Honingbijtjes/Robinsons 

Rots & Water is een training waarin kinderen hun sociale en emotionele vaardigheden door middel van fysieke spelletjes en oefeningen (verder) kunnen ontwikkelen. Het vergroot het zelfvertrouwen en laat kinderen hun krachten spelenderwijs ervaren. Bij SkippyPePijN bieden we een aangepaste training aan van 4 lessen. In deze training gaat het vooral om lichaamsbewustzijn (wat voel ik in mijn lijf als ik iets spannend vind?) en de sociale omgang (wat gebeurt er met de ander als ik onaardig doe? Wat gebeurt er als ik de ander aankijk en dan stop zeg?).

Wanneer? Donderdag 5, 12, 19 en 26 april
Voor wie? Voor kinderen van 6 tot 8 jaar

Workshop Kinderyoga bij BSO Klauterbeer

Een kind heeft net als een volwassene af en toe rust en ontspanning nodig. Door kinderyoga leren kinderen spanningen los te laten. Ze leren tijdens de les dat ze goed zijn zoals ze zijn en dat ze hun grenzen mogen aangeven.Ook leren kinderen zich door yoga beter te concentreren en groeit hun zelfvertrouwen. 

We doen tijdens de les diverse oefeningen die aansluiten bij een bepaald thema. We sluiten de les af met het tekenen van een mandala of een andere creatieve activiteit. 

Wanneer? Dinsdag 3, 10, 17 en 24 april 
Voor wie? Voor jongens en meisjes van 5 tot 8 jaar

Workshop Muziek & Dans bij BSO Quokka

Bij de workshop Muziek & Dans beginnen we met het luisteren naar muziek: toonladders, ritmes en intonaties. We gaan zelf muziek maken met  instrumenten als trommels, triangels en fluiten. Daarnaast richten we ons op presentatie en het opvoeren van een combinatie van muziek en dans. Als er animo voor is, werken we naar een voorstelling toe.

Wanneer? Maandag 9, 16 en 23 april 2018 
Voor wie? Voor jongens en meisjes van 6 tot 8 jaar

Workshop Bollywood bij BSO Kowari

Bollywoord is de naam van de Indiase filmindustrie (afgeleid van het Amerikaanse Hollywood). In de Bollywoodfilms wordt vaak uitbundig gedanst en gezongen. De Bollywood dansen zijn gebaseerd op de traditionele Indiase dansen, vermengd met Westerse popdansen (zoals streetdance). Als er animo voor is, werken we naar een voorstelling toe.  

Wanneer? Donderdag 5, 12, 19 en 26 april
Voor wie? Voor jongens en meisjes vanaf 8 jaar

Workshop Kleutergym bij BSO Possum

Allerlei vormen van bewegen, spel en spelen komen bij kleutergym aan de orde. We beginnen de les met een warming-up. Daarna volgen verschillende oefeningen en spellen waarin ieder kind op zijn of haar eigen ontwikkelingsniveau kan spelen. Een greep uit het activiteitenaanbod: fantasiespelletjes (zoals autorijden, commandospel, busje spelen),  hoepeldans, touwtjespringen, mikspellen, balspellen, .... en nog veel meer.
De sportleraar van Team4Talent zal er een feestje van maken!. 

Wanneer? Maandag 9, 16 en 23 april
Voor wie? Voor jongens en meisjes van 4 tot 6 jaar

Workshop Voetbal bij BSO Koeskoes

Weet je nog dat ....Nederland vorig jaar het EK vrouwenvoetbal won? En dat Feyenoord landskampioen werd?
Wil jij je voetbalvaardigheden verbeteren en werken aan je pass en traptechnieken? Dan is deze workshop iets voor jou!

Wanneer? Maandag 10 en 24 april
Voor wie? Voor jongens en meisjes vanaf 8 jaar