Workshops en activiteiten

Een uitdagend en gevarieerd activiteitenaanbod

SkippyPePijN wil graag een actieve bijdrage leveren aan de talentontwikkeling van kinderen. We vinden het belangrijk dat kinderen op de BSO plezier hebben, maar ook dat ze nieuwe ervaringen kunnen opdoen en nieuwe dingen kunnen leren. 

Op de BSO kan uw kind zelf kiezen wat hij of zij wil doen. Spelen met vriendjes of vriendinnetjes? Meedoen aan een  activiteit? Of.....? Er is altijd van alles te doen! De pedagogisch medewerkers zorgen iedere middag voor leuke activiteiten: van samen koken tot balspelen en van voorlezen tot creatieve activiteiten. Regelmatig organiseren wij workshops met (externe) vakdocenten. Deze docenten zijn gespecialiseerd in bijv. sport, muziek, dans, techniek, kinderyoga, kunst, mode, zelfverdediging of fotografie én hebben ervaring in het werken met kinderen.

In de workshops kunnen de kinderen op een laagdrempelige manier kennis maken met activiteiten die anders misschien buiten hun gezichtsveld blijven. Zo ontdekken de kinderen wat ze leuk vinden en waar misschien wel onvermoede talenten liggen. 

De BSO-locatie brengt de kinderen en de ouders op de hoogte van de workshops waar ze zich voor kunnen inschrijven. In april zijn er bijvoorbeeld de volgende workshops:

Workshops buitenschoolse opvang

We vinden het belangrijk dat de kinderen met elkaar plezier hebben,  maar ook dat ze van en met elkaar leren. Het proberen en het meedoen is belangrijker dan het resultaat. De vakdocent begeleidt (vaak samen met een pedagogisch medewerker) de kinderen als groep én heeft aandacht voor de ontwikkeling en inspanningen van de individuele kinderen. Samen dragen ze zorg voor een veilige, sociale groep waarin de kinderen met plezier nieuwe ervaringen kunnen opdoen en nieuwe dingen kunnen leren.

We werken samen met Team4Talent, maar ook met diverse andere (lokale) verenigingen en aanbieders van activiteiten voor kinderen. De activiteiten zijn afgestemd op de leeftijd van de kinderen.

Workshop Ontwerpen en vlinderstrikjes maken bij BSO Kowari

Vind jij het leuk om iets te maken met allerlei stofjes en lapjes, band, lint, knopen, glitters of pailletten? 
In de workshop gaan we:
- Ontwerpen op papier
- Ontwerpen in 3D, met een limonadeflesje als model
- Vlinderstrikjes maken, voor om je nek of in je haar

Wanneer? Dinsdag 3, 10 en 17 april
Voor wie? 
Voor jongens en meisjes van 6 tot 8 jaar

Workshop Zelfverdediging bij BSO Numbat

Zelfverdediging is een hulpmiddel om sterker in je schoenen te staan. Om voor jezelf of voor een ander op te durven komen. Daarbij leer je technieken om jezelf te bevrijden uit grepen of situaties waar je in het nauw komt te staan. 
Wil jij deze rechnieken leren en wil jij voor jezelf of een ander op durven komen? Dan is deze workshop iets voor jou!

Wanneer? Maandag 9, 16 en 23 april 
Voor wie? Voor jongens en meisjes van 4 tot 6 jaar 

Workshop Rots & Water bij BSO Possum - Honingbijtjes/Robinsons 

Rots & Water is een training waarin kinderen hun sociale en emotionele vaardigheden door middel van fysieke spelletjes en oefeningen (verder) kunnen ontwikkelen. Het vergroot het zelfvertrouwen en laat kinderen hun krachten spelenderwijs ervaren. Bij SkippyPePijN bieden we een aangepaste training aan van 4 lessen. In deze training gaat het vooral om lichaamsbewustzijn (wat voel ik in mijn lijf als ik iets spannend vind?) en de sociale omgang (wat gebeurt er met de ander als ik onaardig doe? Wat gebeurt er als ik de ander aankijk en dan stop zeg?).

Wanneer? Donderdag 5, 12, 19 en 26 april
Voor wie? Voor kinderen van 6 tot 8 jaar

Workshop Kinderyoga bij BSO Klauterbeer

Een kind heeft net als een volwassene af en toe rust en ontspanning nodig. Door kinderyoga leren kinderen spanningen los te laten. Ze leren tijdens de les dat ze goed zijn zoals ze zijn en dat ze hun grenzen mogen aangeven.Ook leren kinderen zich door yoga beter te concentreren en groeit hun zelfvertrouwen. 

We doen tijdens de les diverse oefeningen die aansluiten bij een bepaald thema. We sluiten de les af met het tekenen van een mandala of een andere creatieve activiteit. 

Wanneer? Dinsdag 3, 10, 17 en 24 april 
Voor wie? Voor jongens en meisjes van 5 tot 8 jaar

Workshop Muziek & Dans bij BSO Quokka

Bij de workshop Muziek & Dans beginnen we met het luisteren naar muziek: toonladders, ritmes en intonaties. We gaan zelf muziek maken met  instrumenten als trommels, triangels en fluiten. Daarnaast richten we ons op presentatie en het opvoeren van een combinatie van muziek en dans. Als er animo voor is, werken we naar een voorstelling toe.

Wanneer? Maandag 9, 16 en 23 april 2018 
Voor wie? Voor jongens en meisjes van 6 tot 8 jaar

Workshop Bollywood bij BSO Kowari

Bollywoord is de naam van de Indiase filmindustrie (afgeleid van het Amerikaanse Hollywood). In de Bollywoodfilms wordt vaak uitbundig gedanst en gezongen. De Bollywood dansen zijn gebaseerd op de traditionele Indiase dansen, vermengd met Westerse popdansen (zoals streetdance). Als er animo voor is, werken we naar een voorstelling toe.  

Wanneer? Donderdag 5, 12, 19 en 26 april
Voor wie? Voor jongens en meisjes vanaf 8 jaar

Workshop Kleutergym bij BSO Possum

Allerlei vormen van bewegen, spel en spelen komen bij kleutergym aan de orde. We beginnen de les met een warming-up. Daarna volgen verschillende oefeningen en spellen waarin ieder kind op zijn of haar eigen ontwikkelingsniveau kan spelen. Een greep uit het activiteitenaanbod: fantasiespelletjes (zoals autorijden, commandospel, busje spelen),  hoepeldans, touwtjespringen, mikspellen, balspellen, .... en nog veel meer.
De sportleraar van Team4Talent zal er een feestje van maken!. 

Wanneer? Maandag 9, 16 en 23 april
Voor wie? Voor jongens en meisjes van 4 tot 6 jaar

Workshop Voetbal bij BSO Koeskoes

Weet je nog dat ....Nederland vorig jaar het EK vrouwenvoetbal won? En dat Feyenoord landskampioen werd?
Wil jij je voetbalvaardigheden verbeteren en werken aan je pass en traptechnieken? Dan is deze workshop iets voor jou!

Wanneer? Maandag 10 en 24 april
Voor wie? Voor jongens en meisjes vanaf 8 jaar