Een dag op het kinderdagverblijf

Een dag bij SkippyPepijn

Moeder Marije, Vader Hans en dreumes Hugo 

08:30
‘Goedemorgen Hugo, wat gezellig dat je er weer bent!’ Hugo wordt door mama Marije naar zijn eigen groep in kinderdagverblijf Wallibi gebracht. Na een overdracht tussen pedagogisch medewerker en mama (hoe heeft Hugo geslapen? Heeft hij gegeten? Zijn er nog bijzonderheden?), neemt mama afscheid. ‘Dag Hugo, veel plezier!’ Hugo gaat nog even gezellig met zijn vriendjes spelen in de speelhal van het kinderdagverblijf. Wat leuk, de medewerkers hebben allemaal al uitdagend speelgoed klaargezet! Zo kiest hij zelf wat hij leuk vindt. 

09:30 uur
Ha lekker, tijd om aan tafel te gaan! Eerst praten en zingen we leuke liedjes en dan eten we gezamenlijk fruit en drinken we iets.

10:00 -  11:30 uur
Leuk, vandaag gaan we verder met het thema ‘verkeer.’ We maken een zebrapad van papier en plakken deze op de grond. Hugo wist eerst nog niet dat dat een zebrapad was, maar door alle verhalen die verteld zijn en plaatjes die ze hebben laten zien bij het thema, weet hij dat nu. En natuurlijk leert hij nog veel meer over voertuigen maar ook hoe je moet oversteken.

Na het thema gaan we lekker buitenspelen. Dat doet Hugo altijd als hij op het kinderdagverblijf is. Kruipen, fietsen, klauteren: alles kan! De medewerker maakt leuke foto's van het buitenspelen. Deze kunnen de ouders straks terugzien in de beveiligde 'Ouder app Konnect.'

11:30 uur
Van al dat spelen word je  hongerig. Hugo gaat nu samen met zijn vriendjes aan tafel voor een lekkere boterham met gezond beleg en een glas melk.

12:00 uur
Nu de buik vol is, is het tijd om te gaan slapen. Natuurlijk zijn de luiers tussendoor al verschoond. Hugo stapt in zijn slaapzak en weet precies in welk bedje hij mag slapen. Hij heeft namelijk zijn eigen bedje! Slaap lekker Hugo! De oudere kinderen die ’s middags niet meer slapen, kunnen samen spelen. 

14:00 uur
Hé, Hugo is weer wakker. Even lekker de slaap uit je ogen wrijven en rustig opstaan. De medewerkers kleden Hugo aan en halen even een kam door zijn haar en verschonen zijn luier. Hup, de kleren aan en hij kan weer fijn gaan spelen! Mmm…waar zal ik aan meedoen, denkt Hugo. Wil ik een voertuig knutselen, wil ik naar het voorleesverhaal luisteren, buitenspelen of zelf iets met mijn vriendjes bedenken? Wat jij leuk vindt, Hugo! 

16:30 uur
Vanaf deze tijd halen de eerste ouders hun kind weer op. Om 17:00 uur komt Hans, Hugo’s papa. Hugo rent naar hem toe en geeft hem een dikke knuffel! Ook nu is er weer een overdracht. Wat heeft Hugo allemaal gedaan vandaag? Wat heeft hij gegeten, hoe heeft hij geslapen? Dag Hugo, tot de volgende keer!

Noot:
De pedagogisch medewerkers gaan flexibel met deze dagindeling om. Zij passen het programma namelijk aan op de behoeftes van de (individuele) kinderen. Ook door feestelijke gebeurtenissen of bijzondere activiteiten passen pedagogisch medewerkers het dagprogramma aan. De activiteiten "vrij spelen, samen eten en drinken, slapen en een groepsactiviteit" komen in welke volgorde dan ook altijd wel terug.

Een vaste groep
Ieder kind zit in een eigen groep met eigen groepsgenootjes en eigen pedagogisch medewerkers: de stamgroep. Iedere stamgroep heeft een eigen groepsruimte. Dit zorgt voor een vaste basis voor uw kind. In de groep komen verschillende leeftijden en verschillende karakters samen. Wij vinden deze manier van groepsgewijze opvang een uitstekende manier voor uw kind om zich sociaal te ontwikkelen. In de groep leren alle kinderen namelijk van elkaar.