Uw baby voor de eerste keer naar het kinderdagverblijf

Wennen bij SkippyPepijn

Uw baby voor de eerste keer naar het kinderdagverblijf brengen, kan een hele stap zijn. SkippyPepijn vindt het erg belangrijk dat uw baby goed went aan het kinderdagverblijf. We nemen daar dan ook uitgebreid de tijd voor. 

Het wennen gebeurt altijd in samenspraak met u. Ieder kind is weer anders tenslotte, dus het wennen stemmen wij af op de behoefte van uw kind en u. De eerste keer bent u bijvoorbeeld met uw kind een half uurtje samen in de groep. U neemt uw kindje lekker op schoot, en kijkt samen wat er allemaal gebeurt. Als u zich prettig en ontspannen voelt, merkt uw kind dat. Zo leert uw kind dat het op een veilige plek is.  Dan gaat u ongeveer een uur weg en laat u uw baby bij de pedagogisch medewerkers en de andere kinderen. Zo ervaart uw kind dat u weggaat maar ook weer terugkomt.

Op deze wijze bouwen we het langzaam op. De tweede keer blijft u bijvoorbeeld iets langer weg en krijgt uw kind een flesje of fruithapje van de pedagogisch medewerker. Terwijl u bij de derde keer na ongeveer 10 minuten afscheid neemt, zodat uw kind kan spelen of een dutje kan doen.

Juist doordat wij ruimschoots de tijd nemen, wennen kinderen heel goed aan het kinderdagverblijf.

En dan de eerste dag echt zonder u
Na het uitgebreide wennen is de dag aangebroken dat u weer gaat werken en uw baby naar ons kinderdagverblijf komt. Wij bellen u altijd de eerste dag om aan te geven hoe het gaat. Natuurlijk mag u ons ook altijd bellen. Uw kind kan best moe zijn als u het ophaalt. Dat komt door de vele indrukken en is heel normaal. Ook dat wordt vanzelf minder.

Tips
Het is fijn als u een vaste knuffel of speentje meeneemt. Ook vinden baby’s het vaak fijn om een gedragen t-shirt van hun moeder bij zich te hebben. De vertrouwde geur van mama is altijd fijn!