Peuteropstap Josephschool gestart

Peuteropstap Josephschool gestart Peuteropstap Josephschool gestart

Afgelopen vrijdag 31 maart zijn er voor het eerst peuters van Kinderopvang SkippyPePijN een uur gaan spelen bij de kleutergroep van de Josephschool. Het doel is om de overgang van de peuteropvang en kinderopvang naar de basisschool soepel te laten verlopen. Het motto van de Josephschool is lerend, samenwerkend en altijd in beweging. De Peuteropstap sluit hier goed bij aan.
Maar liefst zeven peuters gingen mee ‘op stap’ en tot de zomervakantie is er iedere vrijdag een Peuteropstap. De kinderen vonden het spannend om naar de grote school te gaan, maar wel fijn dat dit in een groepje gaat met toekomstige klasgenootjes en met een pedagogisch medewerker van SkippyPePijN. Tijdens dit eerste uurtje gingen de kinderen na een beker drinken lekker spelen in het kleuterlokaal, want spelen en ontdekken staat ook tijdens de Peuteropstap centraal. 

Alle kinderen van drie jaar en ouder die één of meerdere dagen naar de opvang van SkippyPePijN gaan en voor de Josephschool hebben gekozen mogen meedoen met de Peuteropstap. Ook als er nog geen schoolkeuze is gemaakt zijn peuters welkom om mee te doen. Mocht u hier interesse in hebben dan kunt u contact opnemen met de Josephschool of met SkippyPePijN.