Peuteropvang

Peuteropvang is de nieuwe naam voor de peuterspeelzaal. De peuteropvang biedt peuters een gestructureerd programma in vaste groepen, dat gericht is op spelen, ontmoeten, ontwikkelen en de overgang naar de basisschool. De  peuteropvang is een wijkvoorziening voor kinderen van 2 jaar en 3 maanden tot 4 jaar. Op de peuteropvang kan uw kind makkelijk in contact komen met kinderen uit de buurt, die wellicht straks ook naar dezelfde basisschool gaan.


Wij werken met vaste combinaties van dagdelen. Dat heeft veel voordelen voor de peuters, uw peuter heeft een vaste groep met dezelfde kinderen en leidsters. Het biedt structuur en regelmaat en de mogelijkheid te werken aan een doorlopend programma. Wij gebruiken de VVE -methode Puk en Ko.

De 3-jarigengroep

Bij het bereiken van de 3-jarige leeftijd is plaatsing in de 3-jarigengroep bij de peuteropvang mogelijk. Dit gebeurt als een extra dagdeel. In deze groep worden gerichte activiteiten aangeboden, die geschikt zijn voor peuters die “een stapje verder” zijn. Deze groep is ook zeer geschikt als opstapje naar de basisschool.