Buitenschoolse opvang

 

Na schooltijd ontmoeten kinderen hun vrienden, buurt- en klasgenootjes op één van onze locaties voor de buitenschoolse opvang. De BSO-locaties zijn voor de jongste kinderen (4-8 jaar) dichtbij school. Voor de oudere kinderen (8-13 jaar) bieden we een uitdagende omgeving op een natuur- of sportlocatie. Daar kiezen we bewust voor.

Zo kan uw kind opgroeien op een vertrouwde en veilige plek waar het kan leren, spelen, ontmoeten en zichzelf ontwikkelen. Wij vinden het belangrijk dat kinderen zich bij ons thuis voelen. Ze mogen meedenken over activiteiten die aansluiten bij hun ontwikkeling en interesses. Ook hebben wij BSO locaties die bijzondere activiteiten aanbieden zoals sportles of zwemles.

Waar bij de jongste kinderen vooral vertrouwen en veiligheid vooropstaan, staat bij de oudere kinderen de groeiende behoefte aan meer zelfstandigheid centraal. Het bevorderen van de zelfstandigheid van uw kind is dus ook één van onze hoofddoelen bij de buitenschoolse opvang. Naarmate de kinderen ouder worden, mogen ze meer zelf bepalen en is er langzamerhand minder toezicht. Voor kinderen vanaf 8  jaar gebruiken we “zelfstandigheidformulieren en –contracten”, om samen met u vast te leggen, wat uw kind zelfstandig mag ondernemen.

 

Bij de buitenschoolse opvang heeft u keuze uit verschillende opvangpakketten.