Vervoer

Veilig deelnemen aan het verkeer

Wanneer uw kind ouder wordt, is hij of zij er steeds meer aan toe om aan het verkeer mee te doen. Wij geven uw kind graag de mogelijkheid om aan het verkeer deel te nemen. Het ene kind is hier eerder aan toe dan het andere. Hierbij speelt de ligging van de locatie natuurlijk ook een rol. In een rustige omgeving laten we kinderen eerder de straat op gaan dan in een drukke omgeving. Voor het ophalen hebben wij diverse mogelijkheden waarbij de opbouw naar zelfstandigheid gestimuleerd wordt.

Lopen naar de BSO

De jongere kinderen lopen onder begeleiding van onze pedagogisch medewerkers van school naar de BSO. Wij vragen u om kinderen tot 8 jaar geen fiets aan de hand mee te laten nemen in verband met de veiligheid. Als voorbereiding op het zelfstandig deelnemen aan het verkeer betrekken we de kind in de leeftijd van 6 tot 8 jaar wel steeds meer bij het verkeer en de verkeersregels. Dat doen we onder andere tijdens het ophalen van de kinderen uit school.

Met de bus

Is ons kindercentrum niet op loopafstand van de school, dan zorgen wij bij sommige groepen voor vervoer met de bus. Wij hebben hiervoor eigen busjes en of maken gebruik van een taxi-bus onder begeleiding van een pedagogisch medewerker.

Met z’n allen op de fiets!op_de_fiets_herfst_3_2013

We ondersteunen de zelfstandige verkeersmobiliteit van kinderen. We vormen fietsgroepjes, die van school naar de BSO in Pijnacker, de Nimbadon/ Numbat, en in Delfgauw naar de locaties Koeskoes en Koala fietsen. Uiteraard met onze begeleiding en een opvallende fietshesje aan.

Natuurlijk kunnen kinderen niet zomaar meedoen met een fietsgroep. Met oog op veiligheid maken we goede afspraken en zijn er regels waaraan iedereen zich moet houden. De voorwaarden om mee te kunnen doen aan een fietsgroep leest u in het pedagogisch werkplan van de BSO-groep. Heeft uw kind voldoende verkeersinzicht en is het er qua ontwikkeling aan toe, dan spreken we met u af dat hij of zij zelfstandig naar de BSO mag fietsen. De kinderen fietsen hierbij altijd een vaste route.Vanaf de doorschuiving naar de Nimbadon in Pijnacker verwachten we dat de kinderen (zelfstandig of onder begeleiding) kunnen fietsen.

DSCN0749_stint

Stint

De Stint is een elektrische bolderkar die speciaal ontwikkeld is voor het vervoer van kinderen van 4 t/m 12 jaar. Met de Stint kunnen we tot 10 kinderen vervoeren.