Zwemles onder BSO-tijd?

Naast het leren lopen en fietsen, is ook zwemmen van groot belang voor de zelfstandigheid van kinderen. Het is een gezonde vorm van bewegen en in ons waterrijke land hoort kunnen zwemmen erbij! SkippyPePijN ziet zwemles als een belangrijk onderdeel van de opvoeding. Wij zijn daarom trots dat wij zwemlessen onder opvangtijd kunnen aanbieden voor de kinderen vanaf 4 jaar, die bij ons op de buitenschoolse opvang zitten.

 

Geen gehaast meer voor ouders en kinderen, maar gewoon lekker naar zwemles onder BSO-tijd! Uw kind gaat vanuit school of de buitenschoolse opvang onder begeleiding van één van onze pedagogisch medewerkers naar zwembad De Viergang in Pijnacker. Gekwalificeerde instructeurs van het zwembad verzorgen de lessen. Meer informatie vindt u op de website van De Viergang. De zwemles duurt 45 minuten, meestal van 17.30 tot 18.15 uur.  Na het zwemmen kunt u dan uw kind tussen 18.15 uur en 18.30 uur ophalen bij het zwembad. Kom gerust al iets eerder en kijk naar uw kind dat geniet in het water!

 

De zwem-BSO bieden wij op dit moment op de volgende locatie(s) aan:

  • BSO Wombat: dinsdagmiddag
  • BSO Possum: donderdagmiddag
  • BSO Wallaroe: donderdagmiddag
  • BSO Quokka: dinsdagmiddag
  • BSO Kowari: dinsdagmiddag
  • BSO Colocolo: donderdagmiddag

Indien de locatie van uw kind er nog niet bij staat, vraag dan aan de pedagogisch medewerker van uw groep naar het actuele aantal aanmeldingen. Bij voldoende aanmeldingen gaat de zwem-BSO van start.

Kosten

De reguliere kosten van de BSO & de zwemtarieven van De Viergang. Deze laatste kosten betaalt u rechtstreeks aan De Viergang.

Inschrijven

Om uw kind aan te melden voor de zwem-BSO dient u uw kind als volgt, bij zowel de BSO als De Viergang in te schrijven:

 

Bij De Viergang
Wanneer uw kind 3 jaar wordt, geeft u zelf uw zoon of dochter op voor zwemles bij zwembad De Viergang. Uw kind staat dan op de wachtlijst voor zwemles. Bij deze inschrijving ontvangt u een Spetterpas, waarmee uw kind op bepaalde dagen en tijden gratis kan zwemmen, onder begeleiding van een betalende volwassene. Op die manier stimuleert u dat uw kind watervrij wordt en legt u zo al de basis.

Bij de zwem-BSO
Als uw kind 4 jaar is en gebruik gaat maken van BSO, meldt u bij de BSO-groep dat uw kind graag mee wil doen aan de zwem-BSO. U krijgt daar een inschrijfformulier van de pedagogisch medewerker. Vanwege het succes van de zwem-BSO en het beperkte aantal plaatsen, kan het voorkomen dat er op de gewenste BSO-dag nog geen plaats is. Door u op tijd in te schrijven bij De Viergang kan uw kind dan soms al starten op een andere dag onder uw begeleiding. Zodra er plaats is bij de zwem-BSO neemt de pedagogisch medewerker contact met u op. Uw kind kan dan wisselen van dag en gaat bij de zwem-BSO verder op zijn/haar niveau.

Start zwemlessen

Wanneer uw kind aan de beurt is, zal De Viergang contact met u opnemen. U krijgt dan van het zwembad alle benodigde informatie over de lesmethode, lessenkaart, regels en afspraken. U kunt dan kiezen om al zelf te starten met de zwemles of te wachten tot uw kind met de zwem-BSO kan starten.

zwem-BSO