Agenda - Nieuws

Octant doet mee aan FlowerBoostChallenge en verrast SkippyPePijN
1 april 2020

SkippyPePijN werd afgelopen dinsdag verrast met orchideeën. Medewerkers van onderwijsorganisatie Octant ontvingen eerder zelf planten en werden daarna ook uitgedaagd om mee te doen met de FlowerBoostChallenge.

#Flowerboostchallenge

De FlowerBoostChallenge is in het leven geroepen om de Nederlandse sierteeltsector een steuntje in de rug te geven. Zij hebben het op dit moment best zwaar. Op social media komen allerlei steunbetuigingen aan de sector met #flowerboostchallenge voorbij.

Orchideeën van De Hoog uit Pijnacker
DeskToptoWork uit Den Haag bezorgde eerder al bij alle negen Octantscholen mooie calla’s om de leerkrachten een hart onder de riem te steken en daagde vervolgens de onderwijsorganisatie uit. Octant heeft de challenge aanvaard; bij de Hoog Orchideeën in Pijnacker werden prachtige planten gekocht en vervolgens als bedankje aan de samenwerkende kinderopvangorganisaties uitgedeeld.

Samenwerking heel belangrijk in coronatijd
Dat scholen en kinderopvang nog intensiever met elkaar samenwerken in deze tijd, blijkt onder andere uit de gezamenlijk georganiseerde noodopvang voor kinderen van ouders met vitale beroepen in Pijnacker, Nootdorp en Ypenburg. De waardering voor collega’s in de kinderopvang is groot en daarom verdienen zij terecht deze planten.  ‘’Wat een super initiatief dit! Zo worden de lokale ondernemers toch ondersteund. De planten zijn mooi, die krijgen een goed plekje. Heel erg bedankt!’’ aldus Simone de Jonge, bestuurder SkippyPePijN.

BSO Brandberen geopend in Octant Kindcentrum Regenboog
4 maart 2020

Bij Octant Kindcentrum Regenboog komen steeds meer diensten onder één dak te zitten. Afgelopen week is de buitenschoolse opvang van SkippyPePijN voor de bovenbouw geopend in de school.

De opening verliep feestelijk. De kinderen van de BSO mochten het lint doorknippen en konden meteen naar de nieuw ingerichte ruimte waar ze muzikale workshops volgden.

Doorgaande lijn voor kinderen van 0 tot 12 jaar
Eerder werd al de BSO voor de onderbouw gevestigd op de locatie Sytwinde, nu is ook voor de bovenbouw deze stap gezet op de locatie Koningin Julianastraat. Patrick Kort-Spoelman, directeur: “In de komende periode werken we ernaar toe om ouders en kinderen van 0 tot en met 12 jaar één doorgaande lijn en zorg te kunnen bieden in ons Kindcentrum.”

Feestelijke workshops
De opening verliep muzikaal met een workshop Djembé van Djembé Defi en een workshop Boomwackers, verzorgd door Kind of Music.

.