Agenda - Nieuws

TRASH IS GOLD

Dit kunstwerk is gemaakt door kinderen van 4 tot 8 jaar van BSO Wombat en wordt momenteel tentoongesteld in Bibliotheek Oostland te Pijnacker. Het kunstwerk is gemaakt van kosteloos materiaal wat is gevonden rondom de locatie Wombat. De kinderen hebben een plakje materiaal gekregen en hebben van de "TRASH" hun eigen kunstwerk gemaakt. De kinderen hebben dit kunstwerk gemaakt voor de "dag van de aarde". Deze dag wordt over de gehele wereld gevierd. Op die dag gaan de mensen de natuur verzorgen en natuurspellen spelen.
Team BSO Wombat.

De Smaak van Kleur

Ook dit jaar heeft er weer de 7e editie van het Woon- en Lifestyle evenement “De Smaak van Kleur” (voormalige Herfstfair) plaatsgevonden, op het terrein van sanitair specialist Van der Helm aan de Kerkweg 39a in Pijnacker. Dit jaar hebben meer dan 30 lokale ondernemers meegedaan. Het event werd dit jaar gehouden op vrijdagavond 12 oktober 2018 van 19.00 uur tot 21.00 uur en zaterdag 13 oktober 2018 van 10.00 uur tot 17.00 uur. Op zaterdag 13 oktober werden de kinderactiviteiten wederom verzorgd worden door SkippyPePijN. Het was voor SkippyPePijN weer een goede manier om ons bedrijf lokaal te profileren.

Boekstart bij SkippyPePijN

Maandag 1 oktober jl. had SkippyPePijN de opening van Boekstart in Colocolo Peuteropvang te Delfgauw. Aansluitend en ook i.v.m. de Kinderboekenweek had SkippyPePijN meteen een leuke voorstelling voor de peuters en ouders georganiseerd.

Het project “Boekstart in de Kinderopvang” is een onderdeel van het programma Kunst van Lezen. Doelstelling van het project is het positief stimuleren van kijk- en leesgedrag bij (zeer) jonge kinderen. Binnen dit programma zijn de Bibliotheek Oostland en SkippyPePijN een structurele samenwerking aangegaan. Er worden op kinderopvanglocaties van SkippyPePijN gezellige kinderhoeken gemaakt, waar kinderen worden gestimuleerd om kinderboeken te lezen. Deze boeken worden uitgeleend door Bibliotheek Oostland.

Oostlandmarathon 2018

Zondag 9 september 2018 heeft de 6de editie van de Halve Marathon Oostland 2018 plaatsgevonden. De Halve Marathon Oostland biedt een 21,1 kilometer en een 10 kilometer prestatieloop aan. Voorafgaand aan de start, vonden er in Pijnacker en Berkel ook kidsruns plaats over de afstanden van 1,1 en 2,1 kilometer. Twee deelnemers van dit evenement, hebben die dag gelopen in een shirt van SkippyPePijN, waaronder onze pedagogisch medewerker Kim Steiger van kinderdagcentrum Wallaroe.

Donatie maaltijden 4-daagse van BSO 2018

Ook dit jaar konden kinderen weer meedoen met de avondvierdaagse. Omdat de avondvierdaagse start om 18.30 uur en SkippyPePijN tot die tijd opvang aanbiedt, hebben wij de afgelopen avondvierdaagse voor de ouders en kinderen gekookt. Voor deze maaltijden werd een kleine vergoeding gevraagd. Zoals ieder jaar wordt dit bedrag gebruikt om een goed doel te steunen.

Dit jaar is er door alle BSO's gekozen om het geld bij elkaar te leggen en alles aan 1 goed doel te schenken. Het goede doel van dit jaar was 'Stichting Vrienden Van Luuk. 'Luuk is een jongen van 7 jaar oud die door een zeer zeldzame chromosoomafwijking meervoudig complex gehandicapt is. Daarbij heeft hij het ESES syndroom wat inhoudt dat hij tijdens zijn slaap heel vaak epileptische aanvallen krijgt.

1 van de dingen waar Luuk zijn ouders voor aan het sparen zijn is een speciaal aangepaste bus. En mede dankzij onze donatie hebben zij dat bedrag nu bij elkaar en kan de bus snel komen! Omdat wij natuurlijk erg trots waren dat wij ( alle BSO's van SkippyPePijN) maar liefst € 700!! bij elkaar hebben opgebracht, hadden wij Luuk samen met zijn moeder, zusje en PGB begeleidster uitgenodigd om de cheque in ontvangst te nemen. 

De kinderen die er die dag bij BSO Wombat waren, mochten samen met Luuk op de foto! Namens Luuk en zijn familie willen wij iedereen die hieraan heeft meegedragen, ontzettend bedanken!"

Met vriendelijke groet.

De BSO teams van SkippyPePijN

Agenda - Pedagogisch Spreekuur 

Wanneer 3 april 2018
Tijd: 17.00 - 18.00 uur
Waar: BSO Quokka

Iedereen heeft wel eens vragen over de opvoeding van kinderen. Zelfs de meest ervaren ouders en pedagogisch medewerkers. Want kinderen stellen je steeds weer voor verrassingen. Tijdens het Pedagogisch spreekuur kunt u uw vragen bespreken met Antoinette Bomers, de pedagoog van SkippyPePijN.

Meer lezen

Nieuws - Jeugdcentrum De Notelaer zoekt vrijwilligers voor NLdoet
28 februari 2018

Ons Outdoor Kids Center (toegankelijk voor alle BSO locaties voor leuke outdoor en natuuractiviteiten) is gevestigd op het prachtige complex van Jeugdcentrum de Notelaer. De exploitatie van de Notelaer wordt verzorgd door een Stichting, die in stand wordt gehouden door de inzet van vrijwilligers en door de bijdrage en inzet van de vaste gebruikers waar SkippyPePijN er één van is.

 Bij Jeugdcentrum De Notelaer worden een aantal nieuwe faciliteiten gecreëerd. Op 10 maart is het “NLdoet” en zal een groep vrijwilligers de handen uit de mouwen steken. Iedereen vanaf 7 jaar oud is (onder begeleiding van een volwassene) meer dan welkom om te komen helpen. Het blotevoeten pad wordt afgemaakt, de kampvuurkuil wordt netjes gemaakt en er wordt snoei en graafwerk gedaan.
Alle hulp is dan ook welkom op 10 maart. Om 9.45 uur wordt er verzameld onder de hooibarg en na een bakkie koffie gaan we om 10.00 uur aan de slag. Het enige dat je die dag nodig hebt zijn kaplaarzen en oude kleren, want voor de koffie en de lunch wordt gezorgd. Rond 13.00 uur verwachten we de werkzaamheden af te ronden.

 Aanmelden kan via https://www.nldoet.nl/klus/36625 of door te mailen naar onderstaande bestuursleden, maar een uurtje komen helpen zonder aanmelding is ook mogelijk en welkom!

 Naast zoveel mogelijk vrijwilligers zijn we nog op zoek naar tuingereedschap zoals kruiwagens en sloothaken. Voor vragen: mail naar bestuurslid Rob Lohman of naar bestuurslid Matthijs Zandijk.

Meer lezen

Nieuws - Veranderingen in de kinderopvang

1 januari 2018

Informatie over wijzigingen in de kinderopvang door de Wet innovatie en kwaliteit kinderopvang en de Wet harmonisatie kinderopvang en peuterspeelzaalwerk.

Meer lezen