Een dag op de peuteropvang

Een dag bij SkippyPePijN

Papa Michael, mama Muriel en peuter Fynn (2 ½ jaar)

08:15
‘Zo Fynn, zegt papa, we zijn weer bij Klauterbeer. Heb je er zin in?’ Fynn stuift al naar binnen, want hij weet dat daar zijn vriendjes zijn en ook zijn buurmeisje waar hij graag mee speelt! ‘Wacht even Fynn, hang je eerst je jasje nog op?’, zegt papa. Door al het enthousiasme was hij het vergeten. Maar dat is wat ze zelf doen: eerst hun jasje ophangen en dan naar de groep. Papa geeft Fynn een knuffel en gaat naar zijn werk. En Fynn? Die is al in de bouwhoek te vinden!

09:00 uur
We gaan in de kring zitten en drinken iets. Pop Puk zit ook in de kring. De pedagogisch medewerker vertelt dat Puk ook dorst heeft en vandaag een kopje thee drinkt. Drink je thee warm of koud?, vraagt ze. ‘En wat vind jij lekker om te drinken?’ Iedereen vertelt wat hij of zij lekker vindt. Dat is leuk want dat past bij het thema ‘ eet smakelijk.’ ‘Straks, zegt de medewerker, mogen jullie allemaal dingetjes proeven en zeggen of je dat lekker vindt of niet. Misschien weet je zelf wel wat het is!’

09:30 uur
De ‘proeverij’ is klaargezet. We mochten allemaal helpen om de tafel te dekken. Overal staan bakjes met verschillende etenswaren. Is het hard of zacht? Warm of koud? Wat voor kleur heeft het? Vind je het lekker of juist niet? Weet je wat het is? Poeh…Fynn en zijn vriendjes leren veel vanochtend!

10:15 uur
Dat was leuk die proeverij. Maar die olijven vond Fynn toch niet zo lekker. De geitenkaas juist wel! Dat moeten papa en mama dan ook maar eens halen. De pedagogisch medewerker pakt een boek met de titel ‘Ik zou wel een kindje lusten.’ Ook alweer in het thema. Alle kinderen gaan op de grond zitten en luisteren aandachtig naar het grappige verhaal over de kleine krokodil die geen bananen meer wil eten. Hij zou wel een kindje lusten! Gelukkig loopt het verhaal goed af.

10:30 uur
Na de plaspauze gaat Fynn het laatste uur nog fijn buitenspelen. De heerlijkste taartjes worden gemaakt in de zandbak!

12:15 uur
‘Mama, mama’, zegt Fynn. ‘ Hallo lieverd, was het leuk? Wat heb je een mooi taartje gemaakt!’ Fynn pakt snel zijn jas, zwaait naar zijn vriendjes en pedagogisch medewerkers en gaat met mama mee naar huis. Tot woensdagochtend!