Opening KDV Klauterbeer in Kindcentrum Regenboog feestelijk verlopen 

Donderdag 29 oktober 2020 opende Kindcentrum Regenboog officieel het laatste onderdeel dat het Kindcentrum compleet maakt, namelijk het Kinderdagverblijf Klauterbeer van SkippyPePijN. Ondanks de coronaperikelen toch een feestelijk moment in aanwezigheid van wethouder Peter Hennevanger. 

De opening speelde zich deels af op het leerplein in het kindcentrum. Een ruimte waar kinderen kunnen ontdekken, experimenteren met 21e-eeuwse vaardigheden, leren en plezier maken. De 21e-eeuwse vaardigheden werden direct in de praktijk gebracht. Een aantal kinderen van de opvang liet een zin horen via de computer, door fruit en groente aan te raken. Peter Hennevanger heeft de zin vervolgens afgerond via het fruit en verklaarde het kindcentrum voor geopend. Dit gebeurde door het programma MakeyMakey en deze openingshandeling werd begeleid door juf Lian van het XperiO Ontdeklab van Octant.

Klaar voor de toekomst 
Patrick Kort-Spoelman, directeur van Kindcentrum Regenboog begon zijn speech: "Vandaag openen we het laatste onderdeel dat ons kindcentrum compleet maakt in ons aanbod; het kinderdagverblijf. Daarmee is onze ambitie een behaald doel geworden. We werken verder aan onze gezamenlijke visie voor de toekomst, maar beide organisaties blijven hun speerpunten behouden. De komende 3 jaar kunnen we gezamenlijk toewerken naar onze nieuwbouw en alle ervaringen meenemen. Samen bereik je meer!"

Gezonde kinderopvang 
Jiska Westen, pedagogisch coach en beleidsmedewerker (van Skippy PePijN (vervanger van Jiska Hartkamp, vestigingsmanager) vervolgt: "We werken vanuit een gezonde kinderopvang, waarbij een goede start met voeding belangrijk is, evenals het natuurlijk buitenspelen en bewegen voor een vitale levensstijl. Voor het kinderdagverblijf is een huiselijke sfeer gecreëerd, met natuurlijke tinten en duurzaam speelgoed." 

Feestelijk moment 
Tot slot plantte wethouder Peter Hennevanger samen met Patrick Kort-Spoelman een perenboompje op het schoolplein. Het staat symbool voor de groei die het kindcentrum doormaakt. Het boompje wordt over drie jaar meeverhuisd naar het nieuwe gebouw in het Hart van Nootdorp aan de Koningin Julianastraat.