Nieuws

SkippyPePijN bereidt zich voor op de klimaatveranderingen
30 juni 2020

Binnen alle locaties moet geïnventariseerd worden wat er nodig is om hen hitte proof te maken. Romy Schneider heeft deze opdracht gekregen en ze is inmiddels gestart. Hieronder een  bericht over haar ervaringen dusver.

Koeskoes, Wombat, Wallibi, Possum, Wallaroe, Kowari, enzovoort enzovoort… Ver reizen mag er dan tegenwoordig niet in zitten, ik had toch een beetje een exotisch gevoel door al die Australische buideldieren.

De afgelopen weken heb ik samen met facilitair coördinator Francie van Rest de ‘dierentuin’ van SkippyPePijN Kinderopvang onder de loep genomen. De focus lag op inventarisatie van de locaties en het verkennen van de mogelijkheden om het zomerklimaat beheersbaar te maken. Gisteren tussenpresentatie aan het kwaliteitsteam van SkippyPepijn. Op naar de volgende stappen…
#zomerklimaat #binnenklimaat #temperatuurbeheersing

SkippyPePijN en de Sint Jozefschool samen onder één dak
19 mei 2020

Kinderopvangorganisatie SkippyPePijN en de Sint Jozefschool Nootdorp hebben een intentieverklaring getekend om tot een IKC te komen.

Kinderopvangorganisatie SkippyPePijN en de Sint Jozefschool Nootdorp hebben een
intentieverklaring getekend om gezamenlijk een Integraal Kind Centrum te starten vanaf het schooljaar 2020-2021. De buitenschoolse opvang zal starten vanaf de eerste dag van de zomervakantie, 18 juli aanstaande.

De samenwerking zal worden gestart op de locatie van de Sint Jozefschool in Nootdorp voor kinderen van 2,5-13 jaar. SkippyPePijN zal hier peuteropvang, tussenschoolse opvang en buitenschoolse opvang verzorgen.

Integraal Kind Centrum (IKC)
Beide organisaties zien de toegevoegde waarde van de samenwerking binnen een IKC. In het toekomstige IKC zullen zij samen – vanuit één visie en één team - zorgdragen voor een omgeving waar de kinderen gedurende de dag komen om te leren, spelen, ontwikkelen en ontmoeten.

Octant doet mee aan FlowerBoostChallenge en verrast SkippyPePijN
1 april 2020

SkippyPePijN werd afgelopen dinsdag verrast met orchideeën. Medewerkers van onderwijsorganisatie Octant ontvingen eerder zelf planten en werden daarna ook uitgedaagd om mee te doen met de FlowerBoostChallenge.

#Flowerboostchallenge

De FlowerBoostChallenge is in het leven geroepen om de Nederlandse sierteeltsector een steuntje in de rug te geven. Zij hebben het op dit moment best zwaar. Op social media komen allerlei steunbetuigingen aan de sector met #flowerboostchallenge voorbij.

Orchideeën van De Hoog uit Pijnacker
DeskToptoWork uit Den Haag bezorgde eerder al bij alle negen Octantscholen mooie calla’s om de leerkrachten een hart onder de riem te steken en daagde vervolgens de onderwijsorganisatie uit. Octant heeft de challenge aanvaard; bij de Hoog Orchideeën in Pijnacker werden prachtige planten gekocht en vervolgens als bedankje aan de samenwerkende kinderopvangorganisaties uitgedeeld.

Samenwerking heel belangrijk in coronatijd
Dat scholen en kinderopvang nog intensiever met elkaar samenwerken in deze tijd, blijkt onder andere uit de gezamenlijk georganiseerde noodopvang voor kinderen van ouders met vitale beroepen in Pijnacker, Nootdorp en Ypenburg. De waardering voor collega’s in de kinderopvang is groot en daarom verdienen zij terecht deze planten.  ‘’Wat een super initiatief dit! Zo worden de lokale ondernemers toch ondersteund. De planten zijn mooi, die krijgen een goed plekje. Heel erg bedankt!’’ aldus Simone de Jonge, bestuurder SkippyPePijN.

BSO Brandberen geopend in Octant Kindcentrum Regenboog
4 maart 2020

Bij Octant Kindcentrum Regenboog komen steeds meer diensten onder één dak te zitten. Afgelopen week is de buitenschoolse opvang van SkippyPePijN voor de bovenbouw geopend in de school.

De opening verliep feestelijk. De kinderen van de BSO mochten het lint doorknippen en konden meteen naar de nieuw ingerichte ruimte waar ze muzikale workshops volgden.

Doorgaande lijn voor kinderen van 0 tot 12 jaar
Eerder werd al de BSO voor de onderbouw gevestigd op de locatie Sytwinde, nu is ook voor de bovenbouw deze stap gezet op de locatie Koningin Julianastraat. Patrick Kort-Spoelman, directeur: “In de komende periode werken we ernaar toe om ouders en kinderen van 0 tot en met 12 jaar één doorgaande lijn en zorg te kunnen bieden in ons Kindcentrum.”

Feestelijke workshops
De opening verliep muzikaal met een workshop Djembé van Djembé Defi en een workshop Boomwackers, verzorgd door Kind of Music.

.